The upcoming event

佛誕 2018
De viering van de geboorte van de boeddha

De boeddhisten in Nederland gaan op zaterdag 19 mei de viering van de geboorte van de boeddha organiseren. Elk jaar vieren boeddhisten wereldwijd de geboorte van de boeddha. Volgens de geschriften werd in het jaar 624 voor Christus, prins Siddartha, later de Shakyamuni Boeddha geboren. Volgens de legende kwamen zelfs de hemelse wezens deze gebeurtenis getuigen. De draken sproeiden heilig water om de baby prins te laten baden. Hierdoor is het baden van de baby boeddha als ritueel ontstaan. Dit ritueel staat centraal op deze feestdag. Door het wassen van de baby boeddha, hopen wij onze hebzucht, haat en onwetendheid te elimineren. De boeddhisten laten zich inspireren door boeddha’s mededogen en wijsheid en samen te werken aan wereldvrede.

De optocht door Chinatown in Amsterdam begint zaterdagochtend om 11 uur en de plechtigheid vervolgt op de Nieuwmarkt. Tijdens de openingsceremonie worden allerlei symbolische objecten geofferd aan de boeddha. Ook zullen eerwaarden de opening begeleiden met boeddhistisch gezang. De ceremonie eindigt met een zegeningsceremonie voor de kinderen van 0 – 12 jaar. Tijdens de dag zijn er verschillende optredens van leeuwen en drakendans, martial arts, dans en gezang. Daarnaast kan men genieten van vegetarische hapjes. Tijdens de dag staat de boeddha centraal, dit biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het boeddhisme.

A Family Legacy of Loyalty and Honor (佛光寶寶祝福禮通啟)
Blessing Ceremony for Children
With the celebration for Buddha’s Birthday, we hold a special blessing ceremony to children expressing the compassion and wisdom of the Buddha. Under Buddha’s compassionate light, we pray for children growing up soundly, for families living harmonically happily.
Participants:0~12 years old child
Date & Time:Saturday 19-May-2018 PM12:00
Location: Nieuwmarkt Amsterdam
Please fill out the form: https://goo.gl/grXiML
and send to: ibpsholland@gmail.com

忠義傳家 – 佛光寶寶祝福禮通啟
適逢佛陀聖誕,為傳達佛陀的慈悲,光明與智慧,
特舉辦「忠義傳家 – 佛光寶寶祝福禮」。愿佛陀慈光加被,
寶寶平安,健康成長,眷屬和諧,家庭和順,幸福美滿。
參加對象:0~12歲
活動時間:5月19日, 中午12:00
活動地點:阿姆斯特丹 新廣場(Nieuwmarkt Amsterdam)
請填妥表格:https://goo.gl/grXiML
回郵至:ibpsholland@gmail.com