2017 荷華寺, 荷蘭佛光協會佛誕慶典

Boeddha Dag: De viering van de geboorte van de boeddha.
「我今灌沐諸如來 淨智莊嚴功德海 五濁眾生離塵垢 同證如來淨法身」

一年一度,全球佛弟子歡欣慶祝的佛誕節將近,佛光山荷華寺及荷蘭佛光協會擬於5月20日假阿姆斯特丹新廣場舉行「名聲天曉」佛誕慶典!內容包羅萬象,含蓋浴佛法會、佛光寶寶祝福禮、園遊會、藝文表演及幸運摸彩等精彩可期的慶祝活動。

更新!!

佛光山荷華寺及荷蘭佛光協會擬於5月20日假阿姆斯特丹新廣場舉行「名聲天曉」佛誕慶典!內容包羅萬象,含蓋浴佛法會、佛光寶寶祝福禮、園遊會、藝文表演及幸運摸彩等精彩可期的慶祝活動。

其中最後壓軸的「幸運抽獎」,今年主辦單位可是卯足了勁,準備大放送,讓大家不僅買彩卷做功德,又可拿大獎!其中首獎是「二」張荷蘭香港來回機票;二獎為高級單車一部,此外尚有media markt 200€/100€共八張禮券、熱水壺、電飯煲以各大餐館的餐券等近200份獎品!

歡迎大家至荷華寺或20日在活動現場踴躍購買彩券!所有彩券所得之淨財,將作為弘法利生、福利社會之用,自是功德無量,更祝福大家個個抱得大獎歸

De boeddhisten in hartje Amsterdam gaan op zaterdag 20 mei de viering van de geboorte van de boeddha organiseren.

全日的佛誕慶典,將於上午十一點由祥龍瑞獅揭開序幕,屆時身著海青、縵衣及各國、各民族服裝的信眾及童男童女等,也將與法師一同護持悉達多太子遊行市中心,最後並繞行至新廣場,舉行殊勝的浴佛法會及佛光寶寶祝福禮。

Elk jaar vieren boeddhisten wereldwijd de geboorte van de boeddha. Volgens de geschriften werd in het jaar 624 voor Christus,prins Siddartha, later de Shakyamuni Boeddha geboren. Volgens de legende kwamen zelfs de hemelse wezens deze gebeurtenis getuigen. De draken sproeiden heilig water om de baby prins te laten baden. Hierdoor is het baden van de baby boeddha als ritueel ontstaan. Dit ritueel staat centraal op deze feestdag. Door het wassen van de baby boeddha, hopen wij onze hebzucht, haat en onwetendheid te elimineren. De boeddhisten laten zich inspireren door boeddha’s mededogen en wijsheid en samen te werken aan wereldvrede.

法會之後,還將展開園遊義賣活動及多彩多姿節目,希望大家能見識到佛教及中華傳統文化的優雅與精妙。最後壓軸的「幸運抽獎」,今年主辦單位祭出荷蘭香港來回機票、高級單車及ipad等大獎,也讓廣大民眾引頸企盼!大眾除有機會得到大獎,購買抽獎券所贊助之淨財,也將作為佛光山及佛光會弘法利生之用,自是功不唐捐。

De optocht door Chinatown in Amsterdam begint zaterdagochtend om 11 uur en de plechtigheid vervolgt op de Nieuwmarkt. Tijdens de openingsceremonie worden allerlei symbolische objecten geofferd aan de boeddha. Ook zullen eerwaarden de opening begeleiden met boeddhistisch gezang. De ceremonie eindigt met een zegeningsceremonie voor pasgeboren baby’s en kinderen. Tijdens de dag zijn er verschillende optredens van leeuwen en drakendans, martial arts, dans en gezang.Daarnaast kan men genieten van vegetarische hapjes. Tijdens de dag staat de boeddha centraal, dit biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het boeddhisme.

每年的佛誕慶典已成為唐人街盛事,平日人聲鼎沸的阿姆斯特丹新廣場,在佛弟子護佑和三寶加持之下,一時之間,也化為梵音繚繞、聖潔祥和的莊嚴道場。歡迎各界佳賓共襄盛舉、共慶佛誕、共沐佛恩!在現今天災人禍頻傳,人心惶惶之際,希望藉由浴佛法會,讓人人能外沐佛身,內淨自心。期勉眾人袪除貪欲、瞋恨、愚癡的塵垢,學習佛陀慈悲、智慧與包容的精神,轉五濁惡世為清淨的淨土,不再有暴力、詐欺、邪惡及恐怖等事件,回向法界人民康樂、社會安祥、世界和平。

Organisator: Fo Guang Shan He Hua Tempel 2017

Datum van evenement: 20 mei 2017Locatie: Zeedijk-Nieuwmarkt in Amsterdam

PR contact: Guan-Her Ng ( 06-30368536 ) en Kah-Kih Yau ( 06-23500268 )